Friday, March 19, 2010

INi Bukan PAu...

Anak- anak minta buatkan pau. Pau apa?... Pau kelapa...
Ok, nanti ibu buat yerk..
dah ambil kelapa tua kat rumah mak.

Balik buat intinya dulu..
Pastu buat doh pulak..

Tunggu 1/2 jam...
.
.
.
Tunggu 1 jam...
.
.
Doh tak naik-naik juga...
Sahla yis aku guna tu dah masuk angin..
Yis yang lebih buat donut haritu..
Cuma ikat dengan getah jer...Pernah jadi sekali camni bila nak buat roti dulu...(Jadi simpan baik-baik yis anda atau guna untuk sekali jer)
Hmmm...tensen toi, xkan nak buat adunan pau balik...pukul berapa baru nak siap..nak kena tunggu lagi 2 jam ler...

Haa...dapat idea...bancuh adunan yang simple jer..
Cuma tepung , telur, garam, air, pewarna hijau...

Tadaa...
.
.
Jadilah ini...
>
>
>
Tapi ini bukan Pau la ibu...
Tak pe makan je la.. ini pankek ada inti...korang kan suka makan pankek..
hehe..

3 comments:

  1. hehehe...cantik jugak, janji sodap

    kALAU YIS taruk dalam freez kasi beku dia masuk angin jgk ke? Aritu ada buat pau, byk yis terlebih.

    ReplyDelete
  2. Klu kt kg n9 slalu nenek guna air perahan daun pandan. Hijau semulajadi, kuih gulung tu jd wangi. Dah tgk ni mcm nk rasa plk hahahar

    ReplyDelete
  3. yis taruk dlm freez?? x tau la pulak ..tapi kalau simpan dlm bekas kedap, ok kot.

    dah malam.. x sempat nak ambik daun pandan..buat jer apa yg ada dlm umah..heh3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...