Monday, February 21, 2011

Kejayaan Mereka Kebahagiaan Kami...21.2.2011


Walaupun entry semalam kata aku dah tak boleh update blog sebab kamera udah rosak...
Tapi harini rasa nak update gak ler...
sebab result STPM diumumkan harini...jadi aku ambil gambar guna kamera member je lah...nak merakamkan saat-saat bahagia student STPM 2010 menerima keputusan..

Alhamdulillah tahun ni 2 orang calon berjaya mendapat 4A setelah 2 tahun yang lepas hanya mendapat 3A 1B saja..Tahniah pada pelajar yang cemerlang...tahniah juga buat guru-guru yang mendidik mereka..guru hanya tumpang gembira bila melihat kejayaan anak-anak didik...
calon 4A..tahniah..terbaik di Kerian

PKT6 bersama pelajar-pelajar cemerlang...

hehe...saat yang penuh debaran...

(2A, 2A-)...tahniah...

Sunday, February 20, 2011

Tiada lagi gambar kucing...tiada lagi resepi masakan....

Hmm..kamera sudah rosak..
rasa tak seronok nak update blog tanpa gambar2 yang akan menceriakan blog aku ini...

Nak letak aksi anak-anak bulus...
Nak letak gambar-gambar masakan dan berkongsi resepi...
Tapi tak boleh...geram betoi...memang la boleh update tanpa gambar..
tapi rasa macam kurang jer...
macam masak kari tanpa asam..masak asam pedas tanpa kantan..hehe..

Ini adalah gambar terakhir yang aku sempat rakam sebelum kamera rosak..

Roti Jala..

selalu jer buat roti jala ni...tapi bila tengok design jala dari
Dapur Kak MAZ ni rasa terancam sungguh...

kalau nak resepinya ikut resepi kak Maz ler sebab aku selalu buat main agak-agak jer...asalkan ada tepung , telur, garam, air, pewarna sikit jadilah...

ni lah hasil jala aku...tapi tak leh lawan jala kak maz tu...fuhh...sungguh kemas...cantik..menarik..tertarik...

Sunday, February 6, 2011

BILA KAMI DAPAT KELUAR

Kami suka rumah besar kami...
tapi...
kami lagi suka kalau dapat main kat luar...
boleh main kejar-kejar...
main panjat-panjat...

Kami suka panjat-panjat macam spidercat

Main nyorok-nyorok


Lepak-lepak...


Main kejar-kejar...
Panjat rumah kami..biar yang kat dalam tu jeles...

Tengok bunga kantan yang cantik ni....
Mesti mama n papa kami pun teringin nak keluar gak tu...
tapi mama tak boleh keluar..dia dalam pantang lagi...
Papa pun tak boleh keluar nanti dia cari awek..pastu tak mau balik,,
Ni adik-adik kami...kecik n comel ajer...masih tido n makan jer..
kalau mereka dah besar mesti meriah lagi rumah kami...
nanti boleh buat team bola pasukan oren....
Syyhh...nampak tak budak kat atas tu...
Tu haa..
wei..sapa kat dalam....aku kat luar ni..yahooo...
kalau dapat tangkap ler....hehe...


JanganLah Kamu BerSikap Sombong....kerana akhirnya....

Allah Ta’ala berfirman,

Dan janganlah kamu memalingkan mukamu dari manusia (karena sombong) dan janganlah kamu berjalan di muka bumi dengan angkuh. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang sombong lagi membanggakan diri.” (QS. Luqman:18)

Allah Ta’ala berfirman,

“Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang menyombongkan diri.” (QS. An Nahl: 23)

“Tidak akan masuk surga seseorang yang di dalam hatinya terdapat kesombongan sebesar biji sawi.” Ada seseorang yang bertanya, “Bagaimana dengan seorang yang suka memakai baju dan sandal yang bagus?” Beliau menjawab, “Sesungguhnya Allah itu indah dan menyukai keindahan. Sombong adalah menolak kebenaran dan meremehkan orang lain. (HR. Muslim no. 91)

Sekadar peringatan untuk diri sendiri..agar tidak menyombongkan diri dan dijauhkan dari sifat sebegini...
Sebenarnya nak cerita tentang sekor kucing yang datang kat rumah aku...mengaum2 kat sangkar kucing aku..
macam la kucing2 aku tu boleh lawan dia balik...
Aku ekori dia, ...
dia masuk bawah kereta aku...
aku panggil dia...
dia mengaum kat aku balik...hish ...
aku umpan ngan blackwood...tengok reaksi dia...

Tengok tu...garang n eksen lagi....

Kutip gak blackwood yang aku tabur kat dia...hehe..


Tengok ...habis tak dia makan...


Sungguh berselera sekali...tak sedar gambar dia aku rakam...


Alhamdulillah...habis dia makan blackwood ni...
walaupun umpan tapi aku ikhlas bagi dia makan...
mungkin dia bukan sombong tapi TAKUT..
ada ker haiwan yang sombong??..
kalau manusia tu banyak ler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...