Saturday, October 27, 2012

Vadai @ Masalode


500 gram kacang dal (rendam semalaman @ 4jam)
2 biji bawang besar(didadu halus)
2 tangkai daun kari
2 sudu teh jintan manis
5 tangkai cili kering (digunting nipis)
garam secukup rasa

Cara-cara:
  1. Kacang dal ditumbuk kasar (aku guna food processor jer..)
  2. Campurkan bawang, jintan manis, cili kering dan garam.
  3. Gaul sebati dan bentukkan bulat , leperkan dan goreng hingga keemasan.
Resepi ni boleh dapat dalam 40 biji. Jadi kalau nak buat minum petang tu bolehlah kurangkan 1/2 resepinya. Aku buat lebih sebab nak hantar pada mak dan lebih tu boleh sedekah pada jiran...selamat mencuba...

1 comment:

  1. thank infonyaa
    http://obatpenyakitasamurat22.blogspot.com/2013/11/obat-penyakit-asam-urat.html
    slam kelall

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...