Wednesday, December 15, 2010

PAI TEE

i

Jom buat Pai Tee pulak...
Enak dimakan di waktu petang...

Tapi kena sabar sikit sebab kena buat kulit(topi) nya dulu..

Bahan kulit:
1 cawan tepung beras
1/4 cawan tepung ubi
1/2 biji telur
1 cawan air
1/2sk air kapur
secubit garam
sedikit lada sulah

1. Campurkan semua bahan dan kacau sebati.
2. Goreng guna acuan pai tee.


Inti:
Karrot
Sengkuang
Timun
Isi udang/ayam
garam
lada sulah
1 biji cili api(ketuk)
2 ulas bawang putih

1. Sayuran diparut halus .
2. Tumis bawang putih dan cili api.
3. Masukkan isi ayam/udang.
4. Masukkan sayuran, perasakan dgn garam n lada sulah.
5. Angkat dan sejukkan sebelum dimasukkan dlm kulit.
6. Boleh dinikmati bersama sos..
(aku guna sos steamboat jer..sedap..)


d

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...